Verkopen aan mannen

De verzorging van mannen is uitgebreid van een eenvoudige selectie scheerproducten tot een reeks op mannen gerichte huidverzorgingsproducten en make-upproducten. Met de juiste marketing is de schoonheidsindustrie voor mannen de afgelopen jaren explosief gegroeid, met een marktwaarde van $ 33 miljard wereldwijd. Hoewel mannen zelf steeds comfortabeler gaan winkelen voor deze items, is het stigma van ontmaskering nog steeds verbonden aan het gebruik van schoonheidsproducten. Als gevolg hiervan kunnen potentiële mannelijke klanten het ongemakkelijk vinden om een ​​medewerker te benaderen voor hulp, zelfs als ze in de winkel zijn.

Sommigen van ons vinden het misschien lastig om mannelijke klanten te benaderen, dus hier zijn enkele tips en trucs over hoe u de klant kunt helpen zich op zijn gemak te voelen in de winkel en te vinden waarnaar hij op zoek is:

Bouw hun vertrouwen op

Het kan een ontmoedigende taak zijn voor een man om een ​​schoonheidsteller te benaderen, vooral als hij niet zeker weet waarnaar hij moet zoeken. Benader potentiële mannelijke klanten met vertrouwen in productkennis en laat hen weten dat u er bent om hen te helpen. Zodra u vertrouwen opbouwt bij de klant, zal hij waarschijnlijk ontvankelijker zijn voor uw aanbevelingen, dit vestigt ook loyaliteit en hij zal waarschijnlijk terugkeren naar de winkel of het loket om u te zien voor toekomstige aankopen.

Neem de tijd om hun probleem vast te stellen

De meeste mannen zien huidverzorging als de oplossing voor hun probleem en verwachten onmiddellijke resultaten. Als u begrijpt op welk probleem ze zich richten, kunt u de meest effectieve producten selecteren die u hen kunt aanbevelen. Veelvoorkomende zorgen die mannen hebben, houden verband met acne, rimpels en een droge huid.

Overweldig de klant niet

Voor mannen die net beginnen met huidverzorging, zijn ze mogelijk niet ontvankelijk voor het gebruik van meer dan drie producten. Overweldig ze nog niet met serums, nachtcrèmes en exfoliators, omdat dit hen kan ontmoedigen om helemaal geen routine te starten! Houd het simpel en laat ze eerst kennismaken met een reiniger, toner en vochtinbrengende crème (en misschien een oogcrème!).

Laat ze vasthouden en probeer het product

Door de klant de producten te laten behandelen, krijgt hij een gevoel van eigenaarschap. Dit is een uitstekende gelegenheid om het product ook op de hand te demonstreren, aangezien alle herenproducten zijn geformuleerd om een ​​verkoelend, tintelend of verwarmend effect te geven om de directe effecten te benadrukken. Als de mannelijke klant interesse toont, maar nog steeds bezorgd is over de aanbevolen producten, geef hem dan een paar voorbeelden om mee te experimenteren in de privacy van hun eigen huis!

Gebruik woordenschat waarmee mannen zich kunnen identificeren

Speciaal voor nieuwe klanten, presenteer uw producten op een manier die hun mannelijkheid versterkt, zodat de klant zich meer op zijn gemak voelt met het idee om de producten te gebruiken. Ondersteun de functie van het product met wetenschappelijke uitleg, want mannen zijn benieuwd hoe dingen werken. Veel mannen zien huidverzorgingsregimes als een karwei in plaats van als een plezierige ervaring, dus het is belangrijk voor u om uit te leggen hoe u de producten op de meest eenvoudige, probleemloze manier kunt gebruiken om hen aan te moedigen een regime voor zichzelf aan te nemen.

Scheertips voor mannen

Mannen, of ze nu veel gezichtshaar hebben of niet, hebben zich allemaal op een bepaald moment in hun leven geschoren. Het is gewoon een kwestie van hoe vaak ze het doen! Maar zelfs de meest doorgewinterde scheerapparaten hebben mogelijk niet de perfecte techniek, wat kan leiden tot brandwonden, ingegroeide haartjes en geïrriteerde huid. Als er klanten naar de balie komen met huidproblemen in verband met het scheren, volgen hier een paar tips die u hen kunt geven:

Gebruik een exfoliator

Een exfoliator helpt dode huidcellen onder de haren te verwijderen en verwijdert vuil en oliën. Dit helpt te voorkomen dat haren worden gematteerd en zorgt voor een gladdere scheerbeurt.

Verzacht de haren voor het scheren

Bereid de haren voor het scheren voor door de baard minstens 3 minuten nat te maken met warm water (scheren na een warme douche zou ideaal zijn). Hierdoor kan het scheermes de haren gemakkelijker knippen.

Gebruik een hoogwaardige scheerschuim

Kies een scheerschuim die een rijk en romig schuim geeft. Hierdoor blijft het oppervlak goed gesmeerd en wordt de huid beschermd tegen inkepingen en snijwonden. De scheerschuim helpt ook om de haren verder te verzachten, zodat er minder weerstand is voor het scheermes.

Gebruik hoogwaardige messen

Controleer de mesjes voor elke scheerbeurt om te zien of het aan de haren trekt. Als dit het geval is, moeten de mesjes worden vervangen, omdat de doffe mesjes de huid kunnen irriteren en brandwonden en scheeruitslag kunnen veroorzaken. Bladen moeten in het algemeen elke 3 tot 10 scheerbeurten worden vervangen, afhankelijk van de grofheid van het gezichtshaar van de klant.

Gebruik een lichte, zachte bewegingen en scheer met het graan

Druk het scheermes niet te hard naar beneden, want dit leidt tot brandwonden. De streken moeten ook in de richting van de haargroei zijn om snijwonden en ingegroeide haartjes (bultjes) te voorkomen en huidirritatie te minimaliseren.

Korte slag, korte slag, spoelen en herhalen

Door korte slagen te gebruiken en te spoelen tussen elke andere slag, wordt het scheren dichterbij en wordt het scheermes niet verstopt. Dit minimaliseert irritatie omdat het gezichtshaar niet wordt aangetrokken.

Reinig en kalmeer na het scheren

Gebruik een gezichtswas met antiseptische eigenschappen (bevat bijvoorbeeld tea tree olie en toverhazelaar), spoel af met koud water en dep ze droog. Dit helpt de huid te beschermen tegen huiduitslag en vlekken.

Post-shave procedures

Omdat scheren tot twee huidlagen kan verwijderen, kan de huid strak en geïrriteerd aanvoelen. Beveel de klant aan om een ​​aftershave-moisturizer van goede kwaliteit te gebruiken, speciaal samengesteld voor mannen, om de huid opnieuw te hydrateren en te kalmeren. Deze gespecialiseerde producten helpen ook de huid te koelen en op te frissen.

Herenkapsel 101

Herenkapsels lijken voortdurend te evolueren en om deze stijlen te begeleiden, is er een overweldigend aantal producten op de markt verschenen – elk met een schijnbaar nauwkeurige functie. Hoe verwarrend de producten ook lijken, de producten vallen uiteen in drie basiscategorieën: gel, was en pommade.

GEL houdt het haar voornamelijk de hele dag op zijn plaats en heeft de neiging het haar glanzend te maken. De vorm kan echter uit elkaar vallen of schilferen als het haar te veel wordt behandeld nadat de gel is opgedroogd. Gel is over het algemeen goed voor dik haar omdat het de sterkste hold geeft.

Hoe te gebruiken: Werk een dubbeltje van het product in grondig gewassen, vochtig haar om witte vlokken te voorkomen. Er kan daarna meer product worden toegevoegd als er meer hold nodig is.

Aanbevolen gel: Jack Black Body-Building Hair Gel

WAX-producten geven het haar een langdurige matte finish en zijn de meest veelzijdige van de drie categorieën. Afhankelijk van hoeveel product wordt gebruikt, kunnen kapsels variëren van ontspannen tot zeer gecontroleerd. Wax wordt het best gebruikt voor kort tot halflang haar.

Hoe te gebruiken: breng een kleine hoeveelheid aan met beide handen en style het haar in de gewenste vorm. Föhn het haar om de hold te maximaliseren.

Aanbevolen wax: Garnier Fructis Style Shine Wax

POMADE is een mix van was en olie en wordt gebruikt om de klassieke look te bereiken. Deze producten geven meestal een mooie glans aan het haar, maar behouden een zachte textuur, dus het is ideaal voor krullend haar. We raden wel aan om een ​​product op waterbasis te gebruiken, zodat het daarna gemakkelijker uit te wassen is.

Hoe te gebruiken: wrijf een kleine hoeveelheid van het product tussen je vingers en verdeel een kleine hoeveelheid over de plek waar je het haar wilt vormen of structureren. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt om de “vettige look” te vermijden.

Aanbevolen pommade: got2b Speelse textuurcrème pommade

Voor degenen die gezegend zijn met weelderig dik haar, hoeven ze soms zelfs geen producten te overwegen – een beetje water, zoutnevel en een föhn zullen in feite de truc doen om je haar structuur en textuur te geven.

Plezier zonder de zon! – Tips en trucs voor zelfbruinertoepassing

Het wordt steeds moeilijker om tijd te vinden om een ​​natuurlijke zonnekleur op te bouwen met de drukke levensstijl die bij de huidige generatie hoort. Zonnebanken zijn echter niet langer de favoriete “snelle oplossing”, omdat cliënten zich meer bewust worden van de risico’s van huidkanker die deze methode met zich meebrengt. Dientengevolge zoeken velen naar alternatieven zoals zelfbruiners, maar hebben mogelijk vragen zoals de juiste producten om te kiezen of hoe het product wordt aangebracht – zelfbrons hebben immers een lange weg afgelegd en komen nu in een brede selectie van kleuren en effecten voor individuele behoeften! Hier zijn enkele tips en trucs die u aan uw klanten kunt voorstellen om ze op weg te helpen:

Voorbereidende werkzaamheden

Exfolieer je huid om dode huidcellen te verwijderen en concentreer je op de knieën, ellebogen, enkels en hielen. Hiermee wordt voorkomen dat de zelfbruiner in droge plekken wegzakt en donkere plekken achterlaat

Zorg ervoor dat je lichaam helemaal droog is voordat je de zelfbruiner aanbrengt voor een gelijkmatige applicatie

Bevochtig je knieën, ellebogen, enkels, hielen en eventuele droge plekken met een lichtgewicht vochtinbrengende crème om te voorkomen dat ze te donker worden in vergelijking met de rest van het lichaam

Toepassing

Kies een product dat geschikt is voor jouw huidskleur. Als je bijvoorbeeld een lichte huid hebt, kies dan een lichte tot medium formule

Werk van onder naar boven, gebruik een theelepel product tegelijk! Breng de zelfbruiner vanaf de enkel in cirkelvormige bewegingen aan, laat uw armen en handen als laatste over om ongelijkmatige productverdeling te voorkomen wanneer u buigt

Geef de formule extra tijd om te drogen en poeder met talk (of babypoeder) om kleuroverdracht te voorkomen. Zorg ervoor dat je de komende 6 tot 8 uur niet doucht!

Als je fouten maakt, wrijf dan een halve citroen gedurende 2 minuten over het gebied en poets het uit met een handdoek

Als de klant zich zorgen maakt over het feit dat hun bronzen kleur te snel vervaagt, raad dan een milde reiniger aan en herinner hen eraan om hun huid te allen tijde vochtinbrengend te houden. Om de gloed op te frissen, hoeft de cliënt alleen maar opnieuw te scrubben en de bovenstaande stappen te herhalen!

Nagelverzorging 101

Vermijd acetonpoetsverwijderaars

Ja, aceton poetsmiddelverwijderaars werken efficiënter bij het verwijderen van poetsmiddelen, maar dit oplosmiddel is ook erg hard voor de nagels omdat het zijn oliën verwijdert en ervoor zorgt dat het broos wordt. Nagels die broos zijn, zullen eerder splijten / breken en kunnen gevoeliger zijn voor infectie! Niet-acetonpoetsverwijderaars gebruiken minder agressieve oplosmiddelen (bijv. Ethylacetaat, isopropylalcohol en propyleencarbonaat) en worden gewoonlijk versterkt met hydraterende ingrediënten om de uitdrogingseffecten te minimaliseren. Laat de klant weten dat het verwijderen van niet-aceton nagellakverwijderaars meer moeite kost om te gebruiken, maar op de lange termijn minder schadelijk is voor de nagels.

Blijf gehydrateerd!

Vooral na het verwijderen van nagellak, adviseer de klant om hun nagelbedden en nagelriemen altijd direct daarna te hydrateren. Dit zal helpen het uiterlijk van hun nagels te verbeteren en hen te helpen beschermen tegen breken als gevolg van een gebrek aan vocht. Het gebruik van nagelriemolie is een geweldige manier om de hele nagel gehydrateerd te houden en de kans op chippen, scheuren en splijten te verminderen.

Beperk het contact met reinigingsmiddelen

Dit omvat het overmatig wassen van uw handen en het doen van bepaalde huishoudelijke taken. Nogmaals, de nagels worden ontdaan van de oliën wanneer ze vaak in contact komen met reinigingsmiddelen. Als de klant een beroep heeft waarbij hij regelmatig handen moet wassen, raad hem dan aan zo vaak mogelijk een handbevochtiger te gebruiken. Ook nee, dit betekent niet dat u geen huishoudelijke klusjes moet doen (vooral afwassen), maar in plaats daarvan suggereert u dat de klant het contact met deze agressieve chemicaliën minimaliseert door rubberen handschoenen te dragen.

Gebruik geen ruwe nagelvijlen

Die oranje schuurpapier-getextureerde schuurplanken? Gooi ze eruit, want ze zijn te hard voor de nagels! Ze kunnen kleine scheurtjes en scheurtjes veroorzaken die uiteindelijk leiden tot nagelbreuk. Beveel aan dat de klant in plaats daarvan een gladde en fijne vijl gebruikt en zijn nagels slechts in één richting vijlt om breuk te voorkomen.

Shampoos veranderen ?!

Je hebt ons goed gehoord. Ja, we weten dat shampoo voor het haar is. Nee, we trekken niet aan je been. Als de klant shampoo gebruikt voor vettig haar, ontworpen om natuurlijke oliën van de hoofdhuid te verwijderen, verwijdert het ook de natuurlijke oliën van de nagels. Als een klant met droge nagels binnenkomt en ze weten niet waarom, kan dit de oorzaak zijn. Je kunt ze misschien een andere shampoo laten zien die minder hard is, maar met dezelfde voordelen als hun huidige shampoo. Als ze hun shampoo willen blijven gebruiken, herinner ze er dan voorzichtig aan om hun nagels wat extra liefdevol te geven en ze intenser te hydrateren na elke keer dat ze hun haar wassen!

Trendwaarschuwing: aaien!

Nog maar kort geleden was gezichtscontouren een rage. Maar zoals alle trends gaan, is dit contourbedrijf snel verdrongen door de nieuwe strobe-trend. Laat je niet intimideren door deze mooie term, omdat het eigenlijk alleen maar de focus legt op markeren, een bedauwde, glanzende, jeugdige gloed geeft. Deze look kan snel veranderen in een zweterige look als het niet goed wordt gedaan, dus hier zijn enkele tips die u aan uw klanten kunt geven!

Begin met een goed voorbereid canvas

Een belangrijk onderdeel van strobe is het starten met een perfect canvas. Dit betekent echter niet dat klanten met een onrustige huid deze look niet kunnen bereiken! Adviseer uw klant om te exfoliëren en een verhelderende vochtinbrengende crème te gebruiken voordat ze hun make-up doen. Stel de juiste primer voor om hun huid een gladde finish te geven. Voor klanten met een vette huid kun je zelfs suggereren dat ze ook een matte primer op hun T-zone gebruiken. Met dit alles gedaan, zou de volgende stap zijn om een ​​onberispelijk canvas te creëren door rode vlekken, ongelijke kleuren of acnelittekens te corrigeren met concealer en foundation.

Gebruik een markeerstift die past bij de huidskleur van uw klant

De naam van het spel is om een ​​natuurlijke glans op de hoge punten van het gezicht te creëren. De verkeerde markeerstift geeft een matte look en tenzij het voor een jaren 90-feest was, wil niemand dat! Hier is een checklist van huidtinten en hun complementaire accentkleuren:

FAIR SKIN – Champagnetinten

LICHTMIDDELIJKE HUID – Roze champagnetinten

OLIVE SKIN – Gouden tinten

DONKERE HUID – Teracottatinten

Vermijd te veel aanbrengen van de markeerstift

Om te voorkomen dat het eruitziet als een vetbal, mag de markeerstift alleen worden aangebracht op de hoge punten van het gezicht van uw klant, waar het licht van nature zou vallen. U kunt de klant helpen hun gelaatstrekken te verbeteren door de markeerstift te gebruiken langs hun slapen, onder hun wenkbrauwbotten en rond hun ogen, op hun jukbeenderen, langs de neusbrug en – ieders favoriete truc – boven de boog van de cupido! Voor klanten met een vette huid kun je ze adviseren om hun kin en voorhoofd over te slaan omdat het al een natuurlijke glans geeft.

Subtiliteit is de sleutel!

Nadat de markeerstift is aangebracht, moet u ervoor zorgen dat eventuele ruwe randen goed in het gezicht worden gemengd om een ​​subtiele gloed te geven die zelfs geschikt is voor op kantoor!

Houd al het andere mat

Nogmaals, herinner uw klanten eraan dat het brandpunt van het stroboscopisch licht de gloed is die uit de markering komt, dus het is ideaal om voor al het andere een matte tint te gebruiken – bronzer, blush, andere gezichtsproducten. Dit is ook een geweldige kans om verkoopproducten te koppelen die helpen om die perfecte gestreepte look te bereiken!

Lipverzorging: die steenbolk beschermen

1. Bescherm ze tegen de zon

De huid rond het lipgebied produceert geen melanine, dus ze zijn erg vatbaar voor zonnebrand, veroudering en vormen een risico voor het ontwikkelen van huidkanker. Adviseer uw klanten om hun gebruik van lipgloss te beperken wanneer ze van plan zijn om langere tijd in de zon te zijn, omdat het schadelijke zonnestralen kan aantrekken en de huid kan beschadigen. Kies in plaats daarvan voor een getinte lippenbalsem die een SPF van minimaal 25 bevat en vaak opnieuw aanbrengt!

2. Maak ze glad

Omdat de huid in het lipgebied geen talgklieren heeft, is de enige manier om op natuurlijke wijze gehydrateerd te worden door het speeksel. Tussen de koude wintermaanden, overmatige blootstelling aan de zon en niet genoeg dagelijkse hydratatie, kunnen onze lippen verkleuren, drogen en kloven. Voor klanten die op zoek zijn naar een oplossing voor deze problemen, kunt u voorstellen dat ze hun lippen een of twee keer per week voor het slapengaan scrubben voor zachtere, roze lippen.

3. Verzegel het vocht

De beste tijd om je lippen te verzorgen is direct na het scrubben of voordat je gaat slapen. Dit helpt het vocht vast te houden, waardoor de lippen de vochtinbrengende stoffen van het product effectiever kunnen opnemen. Stel uw klanten lippenbalsems voor die hydraterende ingrediënten bevatten – cacaoboter, aloë vera, zaadoliën enz. – zodat ze wakker kunnen worden met zachte en babygladde lippen.

4. Bereid je lippen voor

Omdat de lippen zo’n dunne huid hebben, worden ze gemakkelijk gekleurd door pigmenten van lipproducten – lipvoeringen, lippenstiften en lipglosses zijn de gebruikelijke boosdoeners. Door de opeenhoping van pigmenten ontstaan ​​doffe en verkleurde lippen. Hoewel scrubben soms de truc doet om de effecten om te keren, is het voor de klant altijd beter om meer preventieve maatregelen te nemen.

5. Blijf gehydrateerd

Het belangrijkste van alles is om gehydrateerd te blijven (samen met de rest van de huid!). Over het algemeen moet een persoon elke dag minstens 2-3 liter water drinken om gehydrateerd te blijven, maar dit aantal hangt ook af van het klimaat en de hoeveelheid transpiratie. Als u klanten heeft die het moeilijk vinden om hun waterinname bij te houden.

We willen graag weten of je tips hebt om de lippen geconditioneerd, zacht en soepel te houden.

Clown Contouring is geen grap

Velen van jullie hebben waarschijnlijk de recente hype van clown-contouren gezien, waarbij meisjes hun gezicht schilderen met verschillende crèmeproducten om op een clown te lijken. Hoewel dit er in het begin gek uitziet, gaan de producten op magische wijze over in een prachtig onberispelijk en voorgevormd gezicht – zonder tekenen van clownerie!

We moeten toegeven dat techniek nogal absurd is, maar er is een methode voor deze waanzin. YouTuber, BellaDeLune, was de eerste die dit clowngezicht versierde als een andere manier om “extreme kleurcorrectie, highlight en contour” te krijgen, die het interweb stormenderhand veroverde. Hoewel dit voor velen misschien intimiderend lijkt, zet het gewoon de kleurentheorie en het beeldhouwen op een uitgebreide manier aan het werk.

Door strategisch kleurcorrectors te plaatsen en tinten te accentueren en te contouren in de juiste gebieden, kunt u gemakkelijk een mooie uiteindelijke look bereiken nadat u alles met elkaar heeft gemengd. Als uw klanten ooit om uw advies over clown-contouren vragen, volgen hier enkele tips die u hen kunt geven:

Gebruik een primer

Bij alle producten die op het gezicht worden aangebracht, adviseer je klant om een ​​primer te gebruiken. Het zal niet alleen een barrière vormen om de huid te beschermen tegen verstopping door make-up, het zorgt er ook voor dat de make-up langer meegaat door de producten op hun plaats te houden. De primer helpt ook om poriën en droge plekken te vervagen en glad te maken voor die fluweelzachte huid.

Gebruik kleurentheorie

Elke verkleuring kan worden gecompenseerd om een ​​egale en onberispelijke teint te creëren:

Gebruik oranje onder de ogen om donkere kringen te neutraliseren

Gebruik groen om roodheid te neutraliseren

Gebruik roze om een ​​gezonde glans aan het gezicht toe te voegen

Gebruik de juiste producten

Hoewel er tutorials zijn die oranje lipsticks gebruiken als vervanging voor kleurcorrectors onder de ogen, moet u uw klanten waarschuwen om dit voorbeeld niet te volgen. Lipproducten die op deze manier worden gebruikt, kunnen schadelijk zijn omdat niet alle kleuren in deze producten veilig zijn voor de ogen – blijf bij het gebruik van producten die voor het gezicht en de ogen zijn!

Gebruik de juiste tinten

Dezelfde theorie voor markeren en contouren is nog steeds van toepassing – help uw klant producten te kiezen die 2 tinten lichter en donkerder zijn dan hun huidskleur voor een natuurlijke uitstraling. U kunt het kleurbereik aanpassen, afhankelijk van hoe extreem de gebeeldhouwde look die ze willen is. Ga echter niet te donker of te licht, want hierdoor zou het gezicht er vies uitzien.

Stel de look in

Met zoveel crèmeproducten op het gezicht aangebracht, moet u uw klant eraan herinneren dat het belangrijk is om hun gezicht in te stellen met een poeder om te voorkomen dat alles wegglijdt en glijdt!

Uiteindelijk is make-up een andere vorm van kunst, waarbij het gezicht het canvas is. Er zijn algemene richtlijnen die technieken laten werken, maar er is altijd ruimte voor maatwerk. Moedig uw klanten aan om avontuurlijk te zijn en probeer verschillende clowngezichten uit om te zien wat voor hen het beste werkt. De sleutel is om plezier te hebben!