1. Bescherm ze tegen de zon

De huid rond het lipgebied produceert geen melanine, dus ze zijn erg vatbaar voor zonnebrand, veroudering en vormen een risico voor het ontwikkelen van huidkanker. Adviseer uw klanten om hun gebruik van lipgloss te beperken wanneer ze van plan zijn om langere tijd in de zon te zijn, omdat het schadelijke zonnestralen kan aantrekken en de huid kan beschadigen. Kies in plaats daarvan voor een getinte lippenbalsem die een SPF van minimaal 25 bevat en vaak opnieuw aanbrengt!

2. Maak ze glad

Omdat de huid in het lipgebied geen talgklieren heeft, is de enige manier om op natuurlijke wijze gehydrateerd te worden door het speeksel. Tussen de koude wintermaanden, overmatige blootstelling aan de zon en niet genoeg dagelijkse hydratatie, kunnen onze lippen verkleuren, drogen en kloven. Voor klanten die op zoek zijn naar een oplossing voor deze problemen, kunt u voorstellen dat ze hun lippen een of twee keer per week voor het slapengaan scrubben voor zachtere, roze lippen.

3. Verzegel het vocht

De beste tijd om je lippen te verzorgen is direct na het scrubben of voordat je gaat slapen. Dit helpt het vocht vast te houden, waardoor de lippen de vochtinbrengende stoffen van het product effectiever kunnen opnemen. Stel uw klanten lippenbalsems voor die hydraterende ingrediënten bevatten – cacaoboter, aloë vera, zaadoliën enz. – zodat ze wakker kunnen worden met zachte en babygladde lippen.

4. Bereid je lippen voor

Omdat de lippen zo’n dunne huid hebben, worden ze gemakkelijk gekleurd door pigmenten van lipproducten – lipvoeringen, lippenstiften en lipglosses zijn de gebruikelijke boosdoeners. Door de opeenhoping van pigmenten ontstaan ​​doffe en verkleurde lippen. Hoewel scrubben soms de truc doet om de effecten om te keren, is het voor de klant altijd beter om meer preventieve maatregelen te nemen.

5. Blijf gehydrateerd

Het belangrijkste van alles is om gehydrateerd te blijven (samen met de rest van de huid!). Over het algemeen moet een persoon elke dag minstens 2-3 liter water drinken om gehydrateerd te blijven, maar dit aantal hangt ook af van het klimaat en de hoeveelheid transpiratie. Als u klanten heeft die het moeilijk vinden om hun waterinname bij te houden.

We willen graag weten of je tips hebt om de lippen geconditioneerd, zacht en soepel te houden.