Mannen, of ze nu veel gezichtshaar hebben of niet, hebben zich allemaal op een bepaald moment in hun leven geschoren. Het is gewoon een kwestie van hoe vaak ze het doen! Maar zelfs de meest doorgewinterde scheerapparaten hebben mogelijk niet de perfecte techniek, wat kan leiden tot brandwonden, ingegroeide haartjes en geïrriteerde huid. Als er klanten naar de balie komen met huidproblemen in verband met het scheren, volgen hier een paar tips die u hen kunt geven:

Gebruik een exfoliator

Een exfoliator helpt dode huidcellen onder de haren te verwijderen en verwijdert vuil en oliën. Dit helpt te voorkomen dat haren worden gematteerd en zorgt voor een gladdere scheerbeurt.

Verzacht de haren voor het scheren

Bereid de haren voor het scheren voor door de baard minstens 3 minuten nat te maken met warm water (scheren na een warme douche zou ideaal zijn). Hierdoor kan het scheermes de haren gemakkelijker knippen.

Gebruik een hoogwaardige scheerschuim

Kies een scheerschuim die een rijk en romig schuim geeft. Hierdoor blijft het oppervlak goed gesmeerd en wordt de huid beschermd tegen inkepingen en snijwonden. De scheerschuim helpt ook om de haren verder te verzachten, zodat er minder weerstand is voor het scheermes.

Gebruik hoogwaardige messen

Controleer de mesjes voor elke scheerbeurt om te zien of het aan de haren trekt. Als dit het geval is, moeten de mesjes worden vervangen, omdat de doffe mesjes de huid kunnen irriteren en brandwonden en scheeruitslag kunnen veroorzaken. Bladen moeten in het algemeen elke 3 tot 10 scheerbeurten worden vervangen, afhankelijk van de grofheid van het gezichtshaar van de klant.

Gebruik een lichte, zachte bewegingen en scheer met het graan

Druk het scheermes niet te hard naar beneden, want dit leidt tot brandwonden. De streken moeten ook in de richting van de haargroei zijn om snijwonden en ingegroeide haartjes (bultjes) te voorkomen en huidirritatie te minimaliseren.

Korte slag, korte slag, spoelen en herhalen

Door korte slagen te gebruiken en te spoelen tussen elke andere slag, wordt het scheren dichterbij en wordt het scheermes niet verstopt. Dit minimaliseert irritatie omdat het gezichtshaar niet wordt aangetrokken.

Reinig en kalmeer na het scheren

Gebruik een gezichtswas met antiseptische eigenschappen (bevat bijvoorbeeld tea tree olie en toverhazelaar), spoel af met koud water en dep ze droog. Dit helpt de huid te beschermen tegen huiduitslag en vlekken.

Post-shave procedures

Omdat scheren tot twee huidlagen kan verwijderen, kan de huid strak en geïrriteerd aanvoelen. Beveel de klant aan om een ​​aftershave-moisturizer van goede kwaliteit te gebruiken, speciaal samengesteld voor mannen, om de huid opnieuw te hydrateren en te kalmeren. Deze gespecialiseerde producten helpen ook de huid te koelen en op te frissen.