Nog maar kort geleden was gezichtscontouren een rage. Maar zoals alle trends gaan, is dit contourbedrijf snel verdrongen door de nieuwe strobe-trend. Laat je niet intimideren door deze mooie term, omdat het eigenlijk alleen maar de focus legt op markeren, een bedauwde, glanzende, jeugdige gloed geeft. Deze look kan snel veranderen in een zweterige look als het niet goed wordt gedaan, dus hier zijn enkele tips die u aan uw klanten kunt geven!

Begin met een goed voorbereid canvas

Een belangrijk onderdeel van strobe is het starten met een perfect canvas. Dit betekent echter niet dat klanten met een onrustige huid deze look niet kunnen bereiken! Adviseer uw klant om te exfoliëren en een verhelderende vochtinbrengende crème te gebruiken voordat ze hun make-up doen. Stel de juiste primer voor om hun huid een gladde finish te geven. Voor klanten met een vette huid kun je zelfs suggereren dat ze ook een matte primer op hun T-zone gebruiken. Met dit alles gedaan, zou de volgende stap zijn om een ​​onberispelijk canvas te creëren door rode vlekken, ongelijke kleuren of acnelittekens te corrigeren met concealer en foundation.

Gebruik een markeerstift die past bij de huidskleur van uw klant

De naam van het spel is om een ​​natuurlijke glans op de hoge punten van het gezicht te creëren. De verkeerde markeerstift geeft een matte look en tenzij het voor een jaren 90-feest was, wil niemand dat! Hier is een checklist van huidtinten en hun complementaire accentkleuren:

FAIR SKIN – Champagnetinten

LICHTMIDDELIJKE HUID – Roze champagnetinten

OLIVE SKIN – Gouden tinten

DONKERE HUID – Teracottatinten

Vermijd te veel aanbrengen van de markeerstift

Om te voorkomen dat het eruitziet als een vetbal, mag de markeerstift alleen worden aangebracht op de hoge punten van het gezicht van uw klant, waar het licht van nature zou vallen. U kunt de klant helpen hun gelaatstrekken te verbeteren door de markeerstift te gebruiken langs hun slapen, onder hun wenkbrauwbotten en rond hun ogen, op hun jukbeenderen, langs de neusbrug en – ieders favoriete truc – boven de boog van de cupido! Voor klanten met een vette huid kun je ze adviseren om hun kin en voorhoofd over te slaan omdat het al een natuurlijke glans geeft.

Subtiliteit is de sleutel!

Nadat de markeerstift is aangebracht, moet u ervoor zorgen dat eventuele ruwe randen goed in het gezicht worden gemengd om een ​​subtiele gloed te geven die zelfs geschikt is voor op kantoor!

Houd al het andere mat

Nogmaals, herinner uw klanten eraan dat het brandpunt van het stroboscopisch licht de gloed is die uit de markering komt, dus het is ideaal om voor al het andere een matte tint te gebruiken – bronzer, blush, andere gezichtsproducten. Dit is ook een geweldige kans om verkoopproducten te koppelen die helpen om die perfecte gestreepte look te bereiken!