We weten allemaal hoe kleur het uiterlijk van een kamer drastisch kan veranderen, maar wist je dat het ook je humeur beïnvloedt? Kleurenpsychologie leert ons dat onze hartslagen, stressrangschikkingen en zelfs hongerniveaus kunnen worden beïnvloed door het hoofdkleurenpalet in een kamer, dat meestal over de muren spat.

Wie zegt dat wit en zonnig geel de enige opties zijn voor een slaapkamer? Als moderne kleurideeën voor slaapkamers ons iets hebben geleerd, is het dat het zeker kan lonen om een ​​beetje gedurfd te zijn met donkere tinten.

Dus, hoe zit het met het transformeren van uw slaapkamer in een verfijnde en volwassen ruimte door over te steken naar de donkere kant van het kleurenspectrum? Marine, houtskool, olijf, donkergrijs en zelfs full-on zwart zijn allemaal populaire opties als het gaat om het pronken met een elegante look, ongeacht de ruimte.

Er zijn meerdere redenen waarom het nautische ontwerpthema zo lang trendy is gebleven, en een daarvan is de prachtige combinatie van blues en wit.

Of het nu een fauteuil in de hoek is, het beddengoed, een vloerkleed of een volledig kleurenpalet, blauw is een krachtige tint die slaapkamers een schone, frisse afwerking geeft.

Bekijk elk kleurenwiel: die kleuren aan tegenovergestelde uiteinden zijn wat we ‘complementaire kleuren’ noemen en ze gaan altijd samen.

Neem bijvoorbeeld blauw en oranje. Het combineren van deze twee zorgt voor een energieke, speelse combinatie die net zo funky als populair is. Zelfs Moeder Natuur gebruikt deze twee dagelijks samen met de zonsondergang en de blauwe lucht.

Hout is niet alleen voor rustieke ruimtes. Een van de meest populaire materiaalopties voor elk ontwerp, hout is vooral welkom in de minimalistische, moderne en Scandinavische stijlen.

Zoals elke kleur onder de zon, is groen verkrijgbaar in duizenden verschillende tinten, elk met zijn eigen karakter en uiterlijk. Bedenk eens hoe krachtig en rijk smaragdgroen lijkt, terwijl een mintgroen een zachtere en subtielere houding heeft.

Of je nu kiest voor helderwit met groene accenten of je hele kamer in een groen palet spettert, het eindresultaat zal zeker een slaapkamer zijn die tot leven komt.