Een van de belangrijkste onderdelen van interieurontwerp is het rangschikken van meubels – correct doen is een kunstvorm, zoals elke ervaren interieurontwerper / -decorateur je zal vertellen. Dat betekent echter niet dat de rest van ons niet kan proberen te spelen met meubelindeling. Ieder van ons kan met een klein beetje nadenken en creativiteit zijn of haar eigen perfecte ruimte ontwerpen.

Maar als het gaat om het werken met kleine kamers, moet je veel nadenken en creativiteit (soms moet je zelfs het spelboek uit het raam gooien). En een van de moeilijkste kamers om goed te krijgen is de slaapkamer.

1. Klein slaapkamermeubilair: Gebruik alleen noodzakelijke stukken

Voordat u nieuwe (en kleinere) nachtkastjes gaat uitkiezen, moet u eerst nadenken over het meubilair dat u gebruikt en alleen de stukken gebruiken die nodig zijn om de kamer te laten functioneren.

2. Klein slaapkamermeubilair: Regel eerst wat je hebt

Haast je niet en koop kleine slaapkamermeubels voordat je gaat werken met wat je hebt. Laten we eens kijken hoe u uw bestaande stukken kunt rangschikken om een ​​nieuwe lay-out en extra ruimte te maken.

3. Klein slaapkamermeubilair: Teken het uit

Voordat je meubels gaat rondduwen, experimenteer je eerst met verschillende arrangementen op papier. Hiermee kunt u snel enkele opties elimineren die niet werken zonder mogelijk uw vloer of muren te krassen tijdens het verplaatsen van meubels.

4. Klein slaapkamermeubilair: waar u uw bed kunt neerzetten

Elke kamer heeft een centraal punt nodig – en je slaapkamer is het bed. Voor kleine slaapkamers is de beste manier om het middelpunt te maken, het in het midden van de meest zichtbare muur van de kamer te plaatsen. Dat is meestal degene die naar je kijkt als je de kamer binnenkomt.

5. Klein slaapkamermeubilair: van groot tot klein

Eindelijk de plek gevonden die volgens jou het beste werkt voor je bed? Regel nu al het andere, beginnend met het grootste meubelstuk gevolgd door kleinere. Afhankelijk van wat je in je slaapkamer hebt, is meestal het volgende in de rij het dressoir, dan nachtkastjes, het bureau, planken en stoelen, enz.