Laat uw bergruimte groter lijken door het kleurenpalet te beperken. Als u vergelijkbare tinten op muren, meubels en beddengoed gebruikt, ziet die kleine slaapkamer er veel groter en helderder uit. Hoezo dat? Omdat de lijnen tussen de verschillende elementen wazig worden, beweegt je oog veel makkelijker door de kamer.

Geen lijst met ideeën voor boxrooms kan compleet zijn zonder verlichting te noemen. En net als een bleek kleurenpalet, helpt zacht licht dat uit verschillende richtingen komt om de randen van de kamer te vervagen, waardoor die kleine slaapkamer groter en uitnodigender aanvoelt.

Onze ideeën voor verlichting in de boxroom bevatten ook goede zonneschijn. Daarom moet u uw raambehandeling tot een minimum beperken in een kleine slaapkamer, zodat natuurlijk licht zijn werk kan doen en de ruimte een beetje opfleurt.

Net als uw kleine ingang (of een ander gebied in huis), kan die bergruimte groter lijken met de juiste spiegel (s). Dat komt omdat spiegels het unieke vermogen hebben om als extra vensters te werken.

Een van de gemakkelijkste manieren om vloerruimte in een kleine slaapkamer vrij te maken, is door het bed van de vloer te halen. Deze truc is vooral populair bij kinderkamers.

Stapelbedden kunnen helpen om wat essentiële beenruimte te besparen voor opslagruimte of meubels, of om de vloer volledig kaal te laten, waardoor die kleine bergruimte er een beetje groter uitziet (en aanvoelt).

Voor kleine slaapkamerontwerpen moet men voorzichtig zijn met patronen. Daarom raden we aan om één motief te kiezen (zoals een hart, botanische print, bloemmotief of wat dan ook) en ermee te rennen.

Voorbij zijn de dagen dat de enige taak van een hoofdeinde er mooi uitzag. Gebruik voor een bergruimte of kleine slaapkamer dat hoofdeinde om te helpen met opslagruimte. En dankzij slimme ontwerpen die online en in meubelwinkels kunnen worden gebruikt (zoals hoofdeinden met ingebouwde planken of nachtkastjes), hoeft u niet ver te zoeken naar ideeën.