Wat zijn krachtoefeningen?

Een krachttraining is elke activiteit waarbij uw spieren harder werken dan normaal, wat hun kracht, grootte, kracht en uithoudingsvermogen vergroot. Dit houdt in dat u uw lichaamsgewicht gebruikt of tegen een soort weerstand werkt om specifieke spiergroepen te trainen.

Gewichtheffen, traplopen, wandelen in de heuvels, fietsen, sit-ups, squats, push-ups en het gebruik van krachtmachines in de sportschool zijn allemaal voorbeelden van krachttraining.

Spierversterkende activiteiten helpen het vermogen te behouden om alledaagse taken uit te voeren en vertragen de snelheid van bot- en spierverlies als gevolg van veroudering. Gezondheidswerkers zijn ook van mening dat het verbeteren van uw flexibiliteit uw houding kan verbeteren, pijn en pijn kan verminderen en ook uw risico op letsel kan verminderen. Hoewel het niet altijd mogelijk is om een ​​val te voorkomen, kan het opbouwen van spierkracht door middel van lichaamsbeweging de kans op vallen en letsel bij mensen ouder dan 50 helpen verminderen. Krachttraining kan ook de balans verbeteren, wat het risico kan helpen verminderen.

Ondersteunt krachttraining een goede mentale gezondheid?

Wanneer we oefenen, geeft ons lichaam hersenchemicaliën af die endorfines worden genoemd en die helpen om ongemak te verlichten en onze stemming te verbeteren. Uit een studie van het Black Dog Institute uit 2017 bleek dat regelmatige lichaamsbeweging van elke intensiteit depressie kan helpen voorkomen – en slechts één uur per week kan helpen. Bovendien kan krachttraining helpen om de geestelijke gezondheid en het zelfrespect te verbeteren, vooral als we onszelf geleidelijk sterker zien worden.

Waarom moeten we zowel cardio- als krachttraining doen?

Velen van ons richten zich meer op het verbranden van calorieën, in plaats van ervoor te zorgen dat ons lichaam sterk blijft. Onze steeds meer zittende levensstijl betekent echter dat we niet de reguliere krachttraining krijgen die we nodig hebben om een ​​gezond evenwicht te bewaren, zegt Hughes. Het is een goed idee om de soorten oefeningen die je doet door elkaar te halen en het kan het ook leuker maken, in plaats van alleen maar hetzelfde te doen.

Hoe u met krachttraining kunt beginnen

Probeer voor de algemene gezondheid minstens 150 minuten aërobe activiteit met matige intensiteit per week te doen, evenals spierversterkende activiteiten op twee dagen per week. Maar als u aërobe activiteit met intensieve intensiteit doet, zou u in staat moeten zijn om al uw aërobe en spierversterkende vereisten van uw week te halen uit 75 minuten activiteit. Iedereen van boven de 50 zou een combinatie van zowel aerobe als specifieke spiergroepoefeningen moeten doen, volgens het ministerie van Volksgezondheid.

Als je nog geen ervaring hebt met krachttraining, kunnen gymlessen met gewichten een goede manier zijn om te beginnen, omdat een instructeur je kan laten zien hoe je ze op de juiste manier gebruikt om blessures te voorkomen.

Je kunt ook oefeningen doen waarbij alleen je eigen lichaamsgewicht betrokken is, zoals sit-ups, squats en lunges. Er zijn veel gemakkelijk te volgen video’s op YouTube. Gewichtsmachines in de sportschool zijn gemakkelijk te gebruiken als je eenmaal bent getoond door een fitnessinstructeur en je ze kunt aanpassen aan je vaardigheden.

Door: Lydia Smith

https://patient.info/news-and-features/what-are-the-benefits-of-strength-exercises