Velen van jullie hebben waarschijnlijk de recente hype van clown-contouren gezien, waarbij meisjes hun gezicht schilderen met verschillende crèmeproducten om op een clown te lijken. Hoewel dit er in het begin gek uitziet, gaan de producten op magische wijze over in een prachtig onberispelijk en voorgevormd gezicht – zonder tekenen van clownerie!

We moeten toegeven dat techniek nogal absurd is, maar er is een methode voor deze waanzin. YouTuber, BellaDeLune, was de eerste die dit clowngezicht versierde als een andere manier om “extreme kleurcorrectie, highlight en contour” te krijgen, die het interweb stormenderhand veroverde. Hoewel dit voor velen misschien intimiderend lijkt, zet het gewoon de kleurentheorie en het beeldhouwen op een uitgebreide manier aan het werk.

Door strategisch kleurcorrectors te plaatsen en tinten te accentueren en te contouren in de juiste gebieden, kunt u gemakkelijk een mooie uiteindelijke look bereiken nadat u alles met elkaar heeft gemengd. Als uw klanten ooit om uw advies over clown-contouren vragen, volgen hier enkele tips die u hen kunt geven:

Gebruik een primer

Bij alle producten die op het gezicht worden aangebracht, adviseer je klant om een ​​primer te gebruiken. Het zal niet alleen een barrière vormen om de huid te beschermen tegen verstopping door make-up, het zorgt er ook voor dat de make-up langer meegaat door de producten op hun plaats te houden. De primer helpt ook om poriën en droge plekken te vervagen en glad te maken voor die fluweelzachte huid.

Gebruik kleurentheorie

Elke verkleuring kan worden gecompenseerd om een ​​egale en onberispelijke teint te creëren:

Gebruik oranje onder de ogen om donkere kringen te neutraliseren

Gebruik groen om roodheid te neutraliseren

Gebruik roze om een ​​gezonde glans aan het gezicht toe te voegen

Gebruik de juiste producten

Hoewel er tutorials zijn die oranje lipsticks gebruiken als vervanging voor kleurcorrectors onder de ogen, moet u uw klanten waarschuwen om dit voorbeeld niet te volgen. Lipproducten die op deze manier worden gebruikt, kunnen schadelijk zijn omdat niet alle kleuren in deze producten veilig zijn voor de ogen – blijf bij het gebruik van producten die voor het gezicht en de ogen zijn!

Gebruik de juiste tinten

Dezelfde theorie voor markeren en contouren is nog steeds van toepassing – help uw klant producten te kiezen die 2 tinten lichter en donkerder zijn dan hun huidskleur voor een natuurlijke uitstraling. U kunt het kleurbereik aanpassen, afhankelijk van hoe extreem de gebeeldhouwde look die ze willen is. Ga echter niet te donker of te licht, want hierdoor zou het gezicht er vies uitzien.

Stel de look in

Met zoveel crèmeproducten op het gezicht aangebracht, moet u uw klant eraan herinneren dat het belangrijk is om hun gezicht in te stellen met een poeder om te voorkomen dat alles wegglijdt en glijdt!

Uiteindelijk is make-up een andere vorm van kunst, waarbij het gezicht het canvas is. Er zijn algemene richtlijnen die technieken laten werken, maar er is altijd ruimte voor maatwerk. Moedig uw klanten aan om avontuurlijk te zijn en probeer verschillende clowngezichten uit om te zien wat voor hen het beste werkt. De sleutel is om plezier te hebben!