Herenkapsels lijken voortdurend te evolueren en om deze stijlen te begeleiden, is er een overweldigend aantal producten op de markt verschenen – elk met een schijnbaar nauwkeurige functie. Hoe verwarrend de producten ook lijken, de producten vallen uiteen in drie basiscategorieën: gel, was en pommade.

GEL houdt het haar voornamelijk de hele dag op zijn plaats en heeft de neiging het haar glanzend te maken. De vorm kan echter uit elkaar vallen of schilferen als het haar te veel wordt behandeld nadat de gel is opgedroogd. Gel is over het algemeen goed voor dik haar omdat het de sterkste hold geeft.

Hoe te gebruiken: Werk een dubbeltje van het product in grondig gewassen, vochtig haar om witte vlokken te voorkomen. Er kan daarna meer product worden toegevoegd als er meer hold nodig is.

Aanbevolen gel: Jack Black Body-Building Hair Gel

WAX-producten geven het haar een langdurige matte finish en zijn de meest veelzijdige van de drie categorieën. Afhankelijk van hoeveel product wordt gebruikt, kunnen kapsels variëren van ontspannen tot zeer gecontroleerd. Wax wordt het best gebruikt voor kort tot halflang haar.

Hoe te gebruiken: breng een kleine hoeveelheid aan met beide handen en style het haar in de gewenste vorm. Föhn het haar om de hold te maximaliseren.

Aanbevolen wax: Garnier Fructis Style Shine Wax

POMADE is een mix van was en olie en wordt gebruikt om de klassieke look te bereiken. Deze producten geven meestal een mooie glans aan het haar, maar behouden een zachte textuur, dus het is ideaal voor krullend haar. We raden wel aan om een ​​product op waterbasis te gebruiken, zodat het daarna gemakkelijker uit te wassen is.

Hoe te gebruiken: wrijf een kleine hoeveelheid van het product tussen je vingers en verdeel een kleine hoeveelheid over de plek waar je het haar wilt vormen of structureren. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt om de “vettige look” te vermijden.

Aanbevolen pommade: got2b Speelse textuurcrème pommade

Voor degenen die gezegend zijn met weelderig dik haar, hoeven ze soms zelfs geen producten te overwegen – een beetje water, zoutnevel en een föhn zullen in feite de truc doen om je haar structuur en textuur te geven.