Gordijnen spelen een grote rol bij het zetten van de toon voor uw interieur. Te donker en ze maken een kamer somber. Voordat u gaat zitten om nieuwe kleuren, gordijnen of gordijnen op maat in huis gaat halen, moet u de juiste gordijnstof kiezen. Aangezien de kleur, het patroon en de stijl van uw stof een persoonlijke keuze is moet u een goede keuze maken. In dit artikel bespreken we de meer objectieve kant van het selecteren van stof en de functie van de raambekleding. Er moet veel worden overwogen bij het selecteren van een stof voor uw ramen . Je wilt nadenken over de stijl van het gordijn, de inrichting van de kamer en de functie van het gordijn.

Bij het kiezen van raambekleding voor uw huis is een van de belangrijkste aspecten waarmee u rekening moet houden, de stof. Bekijk de volgende gordijnstoffen, zodat u kunt beslissen welke raambekleding het beste bij uw interieur en behoeften past. Het type stof heeft invloed op de manier waarop gordijnen hangen en draperen, evenals de textuur, dekking, duurzaamheid en het gemak van wassen.

Een van de eerste overwegingen voor gordijnstof is de hoeveelheid licht die de kamer krijgt en of u het licht wilt binnenlaten of het wilt blokkeren? Als je licht wilt blokkeren, probeer dan een zware stof of een verduisterende gordijnstof. U kunt zelfs een lichtere stof met een verduisterende stof ondersteunen als lichtblokkering belangrijk is.

Verschillende gordijnstof soorten

Het kiezen van het stoftype is een goede plek om te beginnen, omdat elk zijn eigen voordelen en beste gebruik heeft.

  • Katoen – veelzijdig, past bij traditionele of moderne stijlen, kan gevoerd worden voor een betere verduistering;
  • Linnen – natuurlijke vezels, creëert een luchtige, ongedwongen, ontspannen omgeving;
  • Fluweel – geweldige lichtblokkerende en isolerende eigenschappen, misschien een tikkeltje aan de ouderwetse en extravagante kant;
  • Voile – het best gebruikt als vitrage, creëert een lichte, luchtige sfeer en biedt toch privacy