Denk je dat de kleuren van de sierkussens, gangkleden, slaapkamerlinnen en andere kamers van je woonkamer er gewoon zijn om stijl en visuele substantie toe te voegen? Denk nog eens na! Ze zijn niet alleen een directe weerspiegeling van je persoonlijkheid, maar ze beïnvloeden ook elke dag je humeur en gedachten

Als er één ding is dat we weten, is het dat een huis een kalmerende invloed moet hebben op iedereen die binnenkomt. En hoewel uw keuze in meubilair en inrichting ook een rol speelt, zijn het de kleuren waarop we ons vandaag concentreren.

Voordat we de beste kalmerende kleuren voor je huis uitlichten, laten we eerst wat meer feiten ontdekken over de kracht van tinten.

Kleuren werken op drie manieren:

• actief,

• passief,

• en neutraal.

Wat het spelen met kleuren leuk maakt, is dat je de kleuren van elke kamer gemakkelijk kunt afstemmen op je persoonlijke wensen, je smaak en het doel van de kamer. Dus als het uw doel is om een ​​sereen effect in een ruimte te hebben, moet u toevlucht nemen tot kalmerende kleuren voor de muren, meubels en decoraties.

Absoluut een van de meest populaire keuzes voor wat betreft kalmerende kleuren, blauw is ideaal om de geest te kalmeren en spanning te verminderen. Blauw zou de bloeddruk verlagen en de hartslag ontspannen.

Omdat violet vrij dicht bij de blauwe familie staat, is het ook effectief in het stimuleren van een vredig gevoel en het brengen van innerlijke balans naar de ziel. Houd er rekening mee dat u geen violette tint wilt kiezen met te veel zwart erin, omdat dit resulteert in een koude omgeving.

Denk je dat roze alleen is gereserveerd voor de slaapkamers van kleine meisjes? Hoewel het perfect is voor een speelse en vrouwelijke sfeer, is roze (in zijn lichtere tinten) een van de meest populaire kalmerende kleuren, en het blijkt behoorlijk effectief te zijn om de energie in een kamer te kalmeren, vooral in Feng Shui.

Omdat het de natuur symboliseert, is groen visueel rustgevend en zorgt het voor een gevoel van kalmte en rust. Bedenk eens hoe rustgevend het is om op een bankje in het park te zitten, omringd door weelderige bomen en netjes bijgesneden gazons.

De meeste mensen vinden grijs dof, deprimerend en zelfs koud. De waarheid is echter dat de juiste tint grijs een rustgevende en verkoelende sfeer kan geven. Omdat het een neutrale kleur is, past het goed bij alle meubels en kunstwerken.