Wie zegt dat een neutraal kleurenpalet saai moet zijn? Natuurlijk, neutrale kleuren zijn overal om ons heen in de natuur, maar dat betekent niet dat sommige van die tinten in uw huis nodig hebben om een ​​doodgewone look te krijgen, toch?

Zodra je begint te spelen met neutrale kleuren, ontdek je dat dit kleurenschema behoorlijk veelzijdig kan zijn, waardoor het gemakkelijk is om stoffen en meubels te combineren.

Beste van alles? Neutrale kleuren passen in elke denkbare decoratiestijl, wat betekent dat neutrale slaapkamers perfect mogelijk zijn voor uw specifieke kamer, ongeacht of het supermodern, schattig en eigentijds, warm en rustiek is of iets anders.

1. Versier neutrale slaapkamers: voeg voelbare en visuele textuur toe

Omdat je niet creatief kunt worden met koele blues en warme sinaasappels, moet je textuur aanbrengen om je neutrale slaapkamer wat karakter te geven. ‘Textuur’ verwijst naar de oppervlaktekenmerken en het uiterlijk van een object. Textuur gaat dus niet alleen over hoe iets voelt wanneer het wordt aangeraakt, maar ook hoe het eruit ziet. Tactiele textuur heeft betrekking op het werkelijke gevoel van een oppervlak, zoals glad, hard, enz. Het interieurontwerp wordt gedaan wanneer een kamer een multisensorische ervaring is.

2. Neutrale slaapkamers inrichten: Kies een opvallende kleur

Verbreek in ieder geval die zee van neutrale kleuren met een accentschaduw. Maar denk groter dan een felgroen verspreid kussen of een gedurfde rode sprei op het bed – wat dacht je van een gestoffeerd hoofdeinde in een opvallende tint die die grijzen, off-blanken en / of beiges in de rest van de kamer domineert?

3. Versier neutrale slaapkamers: breng een vleugje natuur in

Wat is er niet zo dol op planten? Ze zuiveren de lucht, verbeteren iemands humeur en kunnen via textuur en kleur uw neutrale schema interesseren.

Natuurlijk kun je hier en daar een potplant (of vaas met bloemen) toevoegen, maar een echt verbluffende manier om neutrale slaapkamers op te vrolijken is door hout op te nemen. Een houten vloer, houten zwevende planken, een hardhouten hoofdeinde en houten bijzettafels kunnen allemaal zorgen voor een extra vleugje natuur in een neutrale achtergrond, wat bijdraagt ​​aan die aardse uitstraling.

4. Versier neutrale slaapkamers: gebruik lagen voor interesse en contrast

‘Gelaagdheid’ verwijst naar de decoratieve elementen die u aan een kamer toevoegt om interesse, diepte en textuur te creëren.

Hoe kunnen we lagen toevoegen aan neutrale slaapkamers? Mooie dikke gordijnen, een tapijt op tapijt, kussens op kussens, plafondbekleding, een deken / sprei bovenop het beddengoed, enz.

5. Neutrale slaapkamers inrichten: experimenteer met metalen

Het is prima om trends te volgen, maar overdrijf het niet. En aangezien er tegenwoordig veel gouden en koperen oppervlakken in huizen verschijnen, willen we ze allemaal ook in de slaapkamer opnemen.

6. Versier neutrale slaapkamers: introduceer vormen en patronen

Net als textuur, kunnen ook prints en patronen worden gebruikt om interesse aan een kamer toe te voegen. Zoek naar een ontwerp met kleine, herhalende motieven om ervoor te zorgen dat het patroon niet de hele kamer omver werpt – dat neutrale palet moet tenslotte kalmeren.